Ontdek de prijswinnende wijnen uit de Verenigde Staten bij Wijnhuis.nl!

Ontdek de prijswinnende wijnen uit de Verenigde Staten bij Wijnhuis.nl!

Als het gaat om topwijnen, zijn de Verenigde Staten een bron van uitzonderlijke kwaliteit. Dit jaar werden twee wijnen uit ons assortiment bekroond als een van de 30 beste witte wijnen uit de VS door de wijnexpert Frederik Boelen in het wijntijdschrift Winelife. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de SIXTO by Charles Smith Uncovered Chardonnay 2019 en de VINO CasaSmith Pinot Grigio Ancient Lakes of Columbia Valley 2020. Lees verder en ontdek waarom deze wijnen je collectie niet mogen missen!

Een unieke wijnproeverij met Frederik Boelen

Frederik Boelen, een expert met decennia aan ervaring, leidde een bijzondere proeverij waarbij diverse witte wijnen uit de Verenigde Staten werden beoordeeld. Deze proeverij vond plaats volgens een strikt blinde procedure, waarin wijnen werden beoordeeld op druivenras, herkomst en oogstjaar. De winnende wijnen, waaronder onze twee toppers, blonken uit in balans, diepgang en elegantie. Boelen, die bekend staat om zijn kritische blik en passie voor wijn, koos deze wijnen uit als zijn persoonlijke favorieten, en we zijn trots om ze bij Wijnhuis.nl aan te bieden.

Prijswinnende wijnen bij Wijnhuis.nl

 

SIXTO by Charles Smith uncovered chardonnay 2019

Deze bekroonde Chardonnay komt uit Washington State en biedt een weelderige smaakbeleving die elke wijnliefhebber zal verrassen. Met rijke tonen van honing, boterbabbelaar, vanille en kweepeergelei, heeft deze wijn een zachte textuur en een frisse afdronk dankzij de zuren van navelsinaasappel. Deze wijn is gemaakt van druiven afkomstig van oude stokken in hooggelegen wijngaarden, wat zorgt voor een unieke concentratie van smaken. Perfect te combineren met gegrilde vis, romige pastagerechten of een herfstige salade. Deze Chardonnay is een genot bij elke gelegenheid.House of Smith Wines SIXTO Uncovered old-vine Chardonnay

Prijs: € 44,95 per fles 
Nu bestellen

VINO CasaSmith pinot grigio ancient lakes of Columbia Valley 2020

De VINO CasaSmith Pinot Grigio biedt een totaal andere, maar net zo bijzondere ervaring. Met een licht en fris karakter, barst deze wijn van de smaken van witte perzik, meloen en citroen, aangevuld met subtiele bloemige tonen. Deze wijn komt uit een koelere wijngaard langs de Columbia-rivier, wat zorgt voor een hogere zuurgraad en een mineraal karakter. Ideaal te combineren met lichte gerechten zoals carpaccio van witte vis, pasta met pesto of een salade van mozzarella en aubergine.House of Smith Wines VINO Pinot Grigio  Columbia Valley

Prijs: € 16,95 per fles
Nu bestellen

Een cadeau om te geven – of te houden

Wijnhuis.nl biedt meer dan alleen een geweldige selectie wijnen. Wanneer je een fles als cadeau bestelt, kun je gratis een handgeschreven kaartje toevoegen voor een persoonlijk tintje. Daarnaast kun je kiezen voor een stijlvolle cadeauverpakking, waardoor je wijn cadeau echt in het oog springt. En het mooiste? Wij bezorgen de wijn direct bij de ontvanger!

Bekijk cadeauverpakkingen

Of je nu een wijnliefhebber bent die zijn collectie wil uitbreiden of op zoek bent naar een speciaal cadeau, de bekroonde wijnen van Wijnhuis.nl zullen je niet teleurstellen. Bestel vandaag nog en geniet van de unieke smaken van de beste wijnen uit de Verenigde Staten!